Sales management > Freelance account manager

Accountmanager voor tijdelijke opdracht

In deze functie zal de accountmanageromzet genereren door enerzijds bestaande klanten  aan te spreken, nieuwe te verwerven of nieuwe producten in de markt te zetten.

Het ontwikkelen van nieuwe kansen in de markt wordt nooit uit het oog verloren. Een accountmanager zal werken volgens een strategisch accountplan en alzo het marktpotentieel identificeren.

Een account manager, mannelijk of vrouwelijk initieert het verkoopproces door het plannen van afspraken met klanten, het geven van presentaties en door steeds te bouwen aan de bestaande zakelijke relaties.

De accountmanager draagt bij aan het verzamelen van strategische marktinformatie door producten van concurrenten en reacties van klanten te volgen.

Daarom zal een account manager steeds zijn/haar vakkennis trachten up-to-date te houden, nieuwe diensten, producten en de concurrentie te evalueren.

Een goede administratieve opvolging is wenselijk.

Wij onderscheiden ‘hunters’ en ‘farmers’ of zij die zich toeleggen op ‘koude acquisities‘of ‘warme acquisities’.

Het doel is steeds de omzet te vergroten door nieuwe producten en diensten aan te bieden, kansen in de markt te spotten en deze verder te ontwikkelen tot commerciële producten.